Искам застраховка, но каква? ЖЗИ предлага голям избор от възможности за непредвидени ситуации в професионален или личен план

Искам застраховка, но каква? ЖЗИ предлага голям избор от възможности за непредвидени ситуации в професионален или личен план

Без да знаем, всеки ден се излагаме пред различни предизвикателства – в професионален план, в личния живот, докато вървим по улицата или сме на почивка. Никой не е застрахован от непредвидени ситуации, които могат да доведат до различни рискове и за това е добре да се помисли навреме. На българския пазар се предлагат животозастрахователни продукти, които имат различни функции. В ЖЗИ имаме мисия и тя е да бъдем надежден партньор на нашите клиенти, когато избират своята доброволна застраховка. Днес решавате, че искате повече сигурност и трябва да си направите застраховка, за да получите парично обезщетение, ако се случи инцидент. Дотук добре, но трябва да знаете, че всяка застраховка покрива различни рискове.

Животозастраховането дава възможност всеки един човек да предприеме мерки преди да е станало късно, като един от вариантите, който предлага ЖЗИ е, Рискова застраховка „Живот”. Това е доброволна застраховка, която може да сключи всеки над 18-годишна възраст. Сключвайки застраховка „Живот” си осигурявате застрахователна защита за определени рискове, които са свързани със рискове, вследствие от злополука или заболяване.

За ЖЗИ е важен индивидуалният подход. Това е причината да предоставяме възможност на нашите настоящи и бъдещи клиенти да избират между различни застрахователни пакети. Така например, ако искате да сключите застраховка „Живот”, но не знаете кой е най-подходящият вариант за вас, то нашите експерти могат да ви дадат актуална и изчерпателна информация за всяка възможност, която ви интересува. Най-бързо и лесно това може да стане, ако се обадите на нашия телефон 0700 20 150.

Покрити рискове в застраховка „Живот”

Важно е да отбележим, че различните застрахователни продукти покриват различни рискове. Всяка една застрахователна компания работи на различен принцип, а експертите на ЖЗИ винаги съветват клиентите да четат внимателно какво точно е включено в застрахователната полица, какви рискове покрива и какви не покрива.

Застраховка „Живот” покрива следните рискове:

  • Временна загуба на работоспособност, причинена от заболяване
  • Временна загуба на работоспособност, причинена от злополука
  • Трайна загуба на работоспособност, причинена от заболяване
  • Трайна загуба на работоспособност, причинена от злополука
  • Смърт, причинена от злополука или заболяване

Всички покрити рискове са валидни за територията на Република България. При други два случая обаче, застраховката е валидна за територията на целия свят. Това са рисковете смърт и трайна загуба на работоспособност.

Финансови параметри при животозастраховането

Понякога, основополагащ въпрос за животозастраховането са финансовите параметри или иначе казано – колко трябва да плащам, за да съм защитен и колко ще получа, ако се случи инцидент. В България, в сравнение с други европейски държави, застрахователната култура не е на толкова високо ниво, но през последните няколко години, особено около пандемията от COVID-19, се наблюдава ръст при допълнителното здравно застраховане и застраховките „Живот”. Всеки клиент има различна финансова нагласа каква е допустимата месечна вноска за застраховка „Живот”, а това често се определя спрямо месечния бюджет. За това в ЖЗИ предлагаме гъвкави решения за всеки клиент. Клиентите сами избират застрахователната сума и тя се посочва в застрахователната полица. Така например застрахователната премия може да бъде в лева или евро. Плащането може да става по два начина – веднъж годишно или на равни месечни вноски. И тъй като знаем, че хората са различни и имат предпочитания как да заплащат сумите, предоставяме възможности – по банков път и в брой, на каса в офис на ЖЗИ.

При различните видове застраховки има рискове, които не се покриват, така е и при застраховка „Живот”. А какво не покрива застрахователната полица, може да видите ТУК!

Индивидуална или групова застраховка „Живот”

Застраховките се правят с цел обезпечаване и гарантиране на сигурност за вас самия или вашето семейство, в случай на неочаквано заболяване или злополука. ЖЗИ предлага сключването на индивидуална или групова застраховка „Живот”. Срокът, за който може да сключите застраховката е в диапазон – от 1 до 5 години.

Ако все още не сте сигурни в избора си или искате да разберете повече за останалите видове застраховки, които предлагаме, то в сайта на ЖЗИ ще намерите необходимата информация, за да си кажете – избрах своята застраховка. Винаги можете да потърсите експертно мнение и от нашите консултанти през формата ни за контакт – [email protected] или на телефон 0700 20 150.